Article al levante foto Regidor compromís

I VOSTÈ SR POLÍTIC, QUINA PILOTA LLANÇA?

 

Cada dia vaig a València des del meu poble, tarde aproximadament una hora i mitja fins a arribar al meu destí, l’universitat, on passe la major part del dia des de fa anys. Tot el món predicava que a l’universitat anava a aprendre de la vida. Però després de tant de temps hem plante davant d’aquests amb veu alta i clara per dir-los que el que m’ha ensenyat de la vida és arribar a l’estació del nord i veure eixe home que, com cada dia des de fa 3 anys, assentat al sòl demana alguna cosa per poder menjar.

Després pujar al metro des de la parada de Xàtiva fins Benimaclet i ací, continuar amb l’aprenentatge, amb aquelles persones que pugen i baixen entre montonades de papers titulats “currículum vitae”. Altres que parlen de les maniobres que fan amb els diners per a arribar a fi de més. I altres no en parlen perquè els entristeix parlar del que se’ls passa pel cap.

I finalment arribe a Benimaclet per agafar un tramvia que fa 4 parades per arribar a la meua facultat, durant aquests minuts que vaig en tramvia, que són minuts però apareixen hores (perquè li done mil voltes al que diu la gent) veig milers d’estudiants que parlen sempre del mateix: “perquè estudiar, si quan acabem no anem a poder treballar del que estudiem?”.

Sóc una persona més del món de la realitat, i dic realitat perquè pareix que hi han persones que viuen en un altre món. El món on els diners públics eren seus, pel simple fet d’ocupar un càrrec a una institució, que feien seua i en realitat és nostra (dels ciutadans). El món on podien donar feina a dit, vulnerant la pròpia constitució del seu benvolgut Estat. O el món on podien rescatar bancs i deixar en el carrer a persones.
Ara, jo, una persona més del món real, em dirigeixo a vostès, polítics de l’Estat: No importa si el president del govern porta la camisa de color roig o morat. L’únic que importa és que deixeu de passar-vos la pilota dels interessos individuals i comenceu a passar la de les persones del món real, aquest 26J.